Poznaj nasze piwa!

  • Bezalko

    Idealne dla tych, którzy cenią sobie smak dobrego piwa, ale nie chcą spożywać alkoholu. Piwo przyjemnie słodowe i delikatnie chmielowe.

    Piwo: jasne, pasteryzowane, niefiltrowane

    Składniki: woda, słód jęczmienny, granulat chmielowy, drożdże.

    Alkohol <0,5% obj.

    Opakowania:

    butelka 500 ml

    pudełko z uchwytem 6 x 500 ml

    karton 20 x 500 ml

    Rekomendacje / Foodpairing:

    Przekąski: warzywa z dipem, humus, lekkie sałatki, orzechy
    Dania: dania z grilla (kurczak, ryby), sałatki
    Fasfood: wrapy z kurczakiem, wegetariańskie burgery, sałatki

    Jak serwować?

    Najlepiej smakuje w temperaturze 8-12°C

    Podany w wysokiej szklance typu Nonic lub Shaker

  • Bezalko Mango & Marakuja

    Piwo bezalkoholowe, owocowe, orzeźwiające.

    Piwo: jasne, smakowe, pasteryzowane, niefiltrowane.

    Składniki: woda, słód jęczmienny, płatki owsiane, słód pszeniczny, sok z mango, puree z marakui granulat chmielowy, drożdże, naturalny aromat mango.

    Alkohol <0,5 % obj.

    Opakowania:

    butelka 500 ml

    pudełko z uchwytem 6 x 500 ml

    karton 20 x 500 ml

    Rekomendacje / Foodpairing:

    Przekąski: owoce, lekkie sery, orzechy, krewetki
    Dania: sałatki owocowe, dania z owocami morza (ceviche), dania kuchni meksykańskiej (tacos), desery owocowe
    Fastfood: lody, sorbenty, owocowe sałatki

    Jak serwować?

    Najlepiej smakuje w temperaturze 8-12°C

    Podany w wysokiej szklance typu Nonic lub Shaker

  • Weizen z Marakują

    Uwielbiana bawarska pszenica urozmaicona owocem marakui. Dzięki temu połączeniu powstało prawdziwe tropikalne, lekkie i orzeźwiające piwo.

    Piwo: jasne, pasteryzowane, niefiltrowane

    Składniki: woda, słody jęczmienne, pulpa z marakui, granulat chmielowy, drożdże.

    Alkohol 4,6% obj.

    Opakowania:

    butelka 500 ml

    pudełko z uchwytem 6 x 500 ml

    karton 20 x 500 ml

    Rekomendacje / Foodpairing:

    Przekąski: sery (kozie, mozzarella, buratta), sałatki (grecka, caprese), owoce morza (krewetki, kalmary)
    Dania: drób (kurczak, indyk), ryby smażone, owoce morza (sushi, sashimi) dania z grilla z mięs białych
    Fasfood: lekkie kanapki, sałatki

    Jak serwować?

    Najlepiej smakuje w temperaturze 7-10°C

    Podany w szklance typu Weizen

  • IPA

    Piwo chmielowe, orzeźwiające, cytrusowe i wytrwane. Amerykańskie odmiany chmieli wnoszą wysoką goryczkę i lekkie tropikalne nuty. Istna eksplozja smaku i aromatu.

    Piwo: jasne, pasteryzowane, niefiltrowane

    Składniki: woda, słód jęczmienny, granulat chmielowy, drożdże.

    Alkohol 6,5% obj.

    Opakowania:

    butelka 500 ml

    pudełko z uchwytem 6 x 500 ml

    karton 20 x 500 ml

    Rekomendacje / Foodpairing:

    Przekąski: ostre sery, blue cheese, pikantne orzeszki, suszona wołowina, chipsy z salsą
    Pikantne potrawy (curry, dania kuchni tajskiej i meksykańskiej), tłuste ryby - łosoś, makrela) steki
    Ostre burgery, pizza z ostrymi dodatkami, pikantne skrzydełka

    Jak serwować?

    Najlepiej smakuje w temperaturze 8-12°C

    Podany w szkle typu Goblet - kielich, IPA glass

  • APA

    Jasne piwo górnej fermentacji w stylu American Pale Ale wzbogacone solidną ilością amerykańskiego chmielu. Lekkość i rześkość to domena tego trunku. 

    Piwo: jasne, pasteryzowane, niefiltrowane

    Składniki: woda, słód jęczmienny, granulat chmielowy, drożdże

    Alkohol 5,6% obj.

    Opakowania:

    butelka 500 ml

    pudełko z uchwytem 6 x 500 ml

    karton 20 x 500 ml

    Rekomendacje / Foodpairing:

    Przekąski: sery (cheddar, orzeszki ziemne, precle, nachosy)
    Dania: grillowany kurczak, burgery, serki, sałatki, dania meksykańskie
    Fasfood: burgery, pizza, pikantne skrzydełka

    Jak serwować?

    Najlepiej smakuje w temperaturze 7-10°C

    Podany w pokalu lub szkle typu Snifter, Tulip

  • Pils

    Długo leżakowane, lekkie, rześkie i chmielowe piwo. Posiada wyraźne nuty ziołowe, pochodzące z polskich chmieli, a nuty słodowe przechodzą w półwytrawny finisz.

    Piwo: jasne, pasteryzowane, niefiltrowane

    Składniki: woda, słód jęczmienny, granulat chmielowy, drożdże.

    Alkohol 4,6% obj.

    Opakowania:

    butelka 500 ml

    pudełko z uchwytem 6 x 500 ml

    karton 20 x 500 ml

    Rekomendacje / Foodpairing:

    Przekąski: Sery (manchego, brie), krakersy, oliwki, lekkie sałatki
    Dania: kurczak, ryby, owoce morza, sałatki, dania z grilla, sushi
    Fastfood: frytki, hot-dog, kanapki, lekkie pizze

    Jak serwować?

    Najlepiej smakuje w temperaturze 7-9°C

    Podany w wysokiej szklance typu Pokal